Hondenverzekering

hondenverzekering

Een hondenverzekering kun je eigenlijk zien als een ziektekostenverzekering voor je hond. Je kunt voor een relatief laag bedrag per maand je hond verzekeren tegen de meeste ziektekosten van je huisdier.

Ik vind persoonlijk dat een hondenverzekering een onderdeel is van verantwoord huisdierenbezit. Zo zie ik als dierenarts maar al te vaak dat een hond vanwege financiële redenen niet de beste zorg ontvangt of erg, ingeslapen moet worden.

Met een hondenverzekering wordt je daarnaast ook nog behoud voor onverwacht hoge kosten. Veel mensen kunnen vaak wel een kleine rekening ophoesten, maar kun je dat ook wanneer je hond onder een auto loopt en bijvoorbeeld een gebroken poot heeft.

De diergeneeskunde in Nederland is van een hoog niveau en er is steeds meer mogelijk, ook voor huisdieren. Meer geavanceerde mogelijkheden betekent ook een hoger prijskaartje. Een goed voorbeeld is de kankergeneeskunde. Een aantal verzekeraars vergoeden tegenwoordig ook de hoge kosten van geavanceerde kankerbehandelingen.

Beschikt u dan ook niet ten alle tijden over extra geld dan is het eigenlijk noodzaak om een dierenverzekering af te sluiten. De medisch noodzakelijke behandeling kan dan gewoon uitgevoerd worden, zonder dat men zich zorgen hoeft te maken over de financiële consequenties.