Verwarming onderhoud

Het uitvoeren van verwarming onderhoud is ontzettend belangrijk voor je centrale verwarmingsketel. Het is zelfs verplicht in België. Elke twee of drie jaar, afhankelijk van het soort cv ketel, dien je een erkende controleur naar de ketel na te laten kijken. Door periodiek onderhoud uit te voeren ben je altijd zeker dat je een goed werkende ketel hebt die bovendien altijd het hoogst haalbare rendement levert.

Hoe kun je het beste verwarming onderhoud uitvoeren?

Door een verwarmingsketel periodiek te laten onderhouden voldoe je aan de wettelijke verplichtingen die de Belgische overheid stelt aan cv-ketels. Tijdens deze controle die je uit laat voeren door een erkende controleur mag en kun je de volgende zaken verwachten:

  • De ketel wordt nagekeken waarbij de controleur een veiligheidscontrole uitvoert met daarbij een meting van het rendement.
  • Je verwarmingsketel wordt schoongemaakt, hierdoor wordt de prestatie verbeterd en neemt de levensduur toe.
  • De controleur geeft na de onderhoudsbeurt de wettelijke attesten af. Aan de hand hiervan kun je laten zien dat je verwarmingstoestel aan de gestelde verplichtingen voldoet. Aan te raden is om de attesten van de laatste 2 controles te bewaren.