Water-water warmtepomp

Ben je op zoek naar een water-water warmtepomp met het hoogste rendement? Dan moet je weten dat een water-water warmtepomp een warmtepomp met het hoogste rendement is wat verkrijgbaar is op de markt. Het gebruikt een systeem om de aanwezige warmte in het grondwater o je woning te verwarmen.

Een water-water warmtepomp systeem heeft dan misschien het hoogste rendement, maar de investering daarentegen is het ook ronduit fors te noemen. Maar vaak is de investering daarentegen ook ronduit fors te noemen.

Hoe gaat een water-water warmtepomp te werk?

Als je een water-water warmtepomp goed wilt laten functioneren, zal er bij je woning twee putten geboord moeten worden. Je spreekt in dat geval van een pompput en een retourput. Het zijn twee putten die afhankelijk van de diepte van het aanwezige grondwater, moeten komen te liggen op een diepte tussen de 25 en 150 meter.

De pompput zal gebruikt worden om het grondwater op te pompen, en daarna wordt het water naar de verdamper van de warmtepomp toe geleid. In de verdamper geeft het grondwater zijn warmte af aan het water-water warmtepomp systeem. Het afgekoelde water wordt aansluitend via de retourput weer terug geleid naar het grondwater toe.

Het is heel belangrijk dat het grondwater tijdens dit hele proces niet in contact komt met de buitenlucht. Er zou immers in dat geval oxidatie en kalkafzetting kunnen ontstaan wat zich afzet op het buizensysteem. Het is dus om deze reden dat de beide putten vakkundig moeten worden afgedicht.