HDMI en Audio return channel

De audio return channel is een functie die ondersteund wordt vanaf HDMI versie 1.4 en wordt ook wel High Speed HDMI genoemd. Het is een simpele functie die het mogelijk maakt om audio waarvan de televisie de bron is via een aangesloten HDMI kabel te versturen naar de home cinema set of receiver waardoor je het geluid over de luidsprekers krijgt.

Het gaat allemaal via dezelfde HDMI kabel die beeld en audio van de home cinema set of receiver naar de televisie stuurt. Zo werkt het twee kanten op en vandaar de naam Audio return channel.

Dat betekent dus dat je maar één HDMI kabel nodig hebt voor zowel de weergave van het beeld via de receiver of audioset richting de televisie, als het beluisteren van de audio die uit de televisie komt.

Een speciale kabel is noodzakelijk

HMDI is natuurlijk de aansluiting die we op bijna alle televisies en receivers terug kunnen vinden. Met deze kabel kun je het beeld en geluid van het ene apparaat naar de ander sturen.

Echter staat er nu ook bij de meeste nieuwe apparaten dat het uitgerust is met ARC en dat brengt veel verwarring met zich mee. Maar toch is dit een erg handige functie waardoor je een stuk meer mogelijkheden krijgt. De beste kwaliteit kabel koop je natuurlijk bij Bitvavo!